Bismillah.

Seringkali kita mendengar ramai pasangan yang sudah berkahwin masih tidak mempunyai zuriat. Ketidaksuburan boleh disebabkan oleh banyak perkara yang berbeza. Apakah yang dikatakan Vitamin Shaklee vs Kesuburan Lelaki dan Wanita.

Dalam 25-30% kes, puncanya tidak dapat dikenal pasti. Bagi pasangan yang sedang cuba hamil, sebelum terus nak pergi ke klinik atau farmasi untuk mengambil clomid atau pil kesuburan lain, harus dipastikan terdahulu apakah masalah kita. Bagi suami, jangan terlalu cepat menuduh isteri tak mampu hamil, lantas menyuruh isteri melakukan pelbagai ujian kesuburan sendirian.

Walhal, seelok-eloknya, lebih baik encik suami yang menjalani ujian terdahulu, kerana ujian untuk suami lebih mudah dan tidak memerlukan sebarang peralatan atau operasi ke atas tubuh. Sekiranya doktor telah memastikan suami tidak mempunyai permasalahan, dan mempunyai bilangan sperma sihat yang mencukupi, barulah kita teruskan dengan ujian si isteri.

Kebiasaannya pasangan suami isteri yang sudah berkahwin lebih daripada setahun namun masih belum dikurniakan cahayamata, dinasihatkan berjumpa dengan pakar untuk pemeriksaan lanjut.

Mungkin dari luar kita nampak sihat je. Tetapi dari dalam kita tak tahu mungkin ada yang kurang. Sebaiknya suami isteri bersama-sama pergi menjalani pemeriksaan.

Jadi betulkan apa-apa masalah dalam badan yang mungkin menyebabkan kesukaran untuk hamil bagi sesetengah wanita.

Wahai Puan Isteri,
Ketidaksuburan (terminologi ini sering digunakan, bukan bermaksud kemandulan, ye?), boleh disebabkan oleh pelbagai faktor. Mungkinkah anda mempunyai masalah ketidak seimbangan hormon dan haid, yang seringkali dikaitkan dengan PCOS (Polycistic Ovarian Syndrome), endometriosis, tiub falloppian tersumbat, telur lambat matang, dan sebagainya. Kenalpasti masalah anda, dan ikhtiar untuk mencari jalan bagi memperbaikinya. Pemakanan yang sihat mampu membantu anda, In sha Allah ada jalan yang boleh membantu anda wahai Puan Isteri.

Wahai Encik Suami,
Kebiasaan masalah yang berpunca dari suami, selalunya berpunca daripada kekurangan sperma yang cukup sihat untuk berenang, kekurangan pelinciran yang mampu membawa sperma ke distinasinya, pra testikular , testikularpost testikular dan sebagainya . Dan masalah ini sebenarnya boleh diatasi, dengan syarat encik suami haruslah menjaga kesihatan dan kecerdasan. Caranya mudah sahaja, amalkan seks yang sihat, kekalkan berat badan yang seimbang, makan makanan yang berkhasiat, elakkan stress, dan tingkatkan imuniti tubuh dengan mengamalkan vitamin yang bersesuaian. In sha Allah ada jalan yang boleh membantu anda wahai Encik Suami.

Pakar perubatan juga berkata :

DR HAMID ARSHAD

Shaklee merupakan satu rangkaian suplemen yang diperbuat dari bahan semulajadi. Ia dijamin 100% semulajadi. Bagi membantu pasangan TTC, terdapat set yang dirumus khas. Vitamin yang dicadangkan bagi Puan Isteri, cukup lengkap dengan multi-vitamin, asid folik, anti-oksida. Secara terperinci saya akan ceritakan di masa akan datang.

Bagi Encik Suami pula, vitamin boleh diamalkan, untuk menghasilkan sperma yang sihat dan kuat dari segi pergerakan sperma dan juga kekuatan sperma itu sendiri. Ini secara tak langsung akan meningkatkan peluang persenyawaan terjadi.

Jadi, inilah dia Set Kesuburan Shaklee yang saya sedang amalkan sekarang. Anda mahu mencuba?, Hubungi saya segera. In sha Allah dengan izin-Nya sudah ramai orang telah mencuba dan juga berjaya. Saya akan kongsi set kesuburan dan testimoni pengguna set ini dalam entri akan datang.

Slide4

Kesimpulannya, kalau anda TTC, dan ingin meningkan peluang hamil, hubungi saya cepat!. Jangan risau, saya akan berikan konsulatasi yang lebih jelas kenapa dan mengapa mengenai vitamin yang perlu anda ambil.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, anda boleh menghubungi saya melalui :

0122259665

Please follow and like us:
%d bloggers like this: