Assalamualaikum,

Hari ini saya nak ceritakan apa yang best sangat tentang ESP Shaklee ini. Apa yang best sangat dengan ESP yang sangat panas di pasaran.

Apa-Itu-ESP-Shaklee-

Perbezaan ESP Shaklee

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protein yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. Di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr. Shaklee telah lama mengetahui protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan unggul.

esp shaklee 1961

ESP Shaklee ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi “non GMO” (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu rendah. Tambahan pula, setiap 850g (satu tin Energising Soy Protein) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memeberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama (dan inilah membuatkan saya jatuh hati kedebuk kedebak dengan ESP Shaklee).

keistimewaan ESP shaklee

ESP Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan  5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur-tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Gilsemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepda penghidap kencing manis.

amino-acid-esp

Satu hidangan ESP Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid urik, dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia. Sebab itu la ESP Shaklee ini saya syorkan bagi mereka-mereka yang sangat-sangat mementingkan kesihatan dan ingin menjaga diet harian anda.

Hidangan ESP

Tahukah Anda Fakta Sebenar ESP Shaklee yang lain?

Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa yang panjang.

ESP-INDEKS-GLISEMIK-RENDAH-1

Sesetengah protin soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan in ibukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan (itu lah datangnya penyebab utama KACANG SOYA TAK BAGUS, tapi bukan dari SHAKLEE). ESP Shaklee dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

Manfaat Utama ESP Shaklee

  • Awet Muda –  Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
  • Baik Untuk Hormon – kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
  • Baik Untuk Prostat – Genistein yang terkandung dalam kacang soy aterbukti keupayaan mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan did alam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
  • Kulit Remaja – merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal Tenaga – membekal tenaga dengan segera dan menigkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.
  • Membaiki Pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
  • Membaiki Memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.

Kepentingan Protein

Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka setiap organ kita memerlukan protein. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon, dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.

kepentingan protein

Haa…macam mana, dah faham dengan kepentingan protein dan betapa pentingnya kita ambil protein dalam kehidupan seharian kita. Bukan semata-mata untuk cantik je tau..walhal ini diperlukan untuk satu badan kita. Boleh hubungi dengan saya untuk mendapatkan consultasi secara berterusan. Selamat berhujung minggu.

Pengedar Shaklee Terbaik

Please follow and like us:
%d bloggers like this: