Seringkali kita mendengar keluh kesah daripada ibu, anak, tunang, dan isteri betapa payahnya cinta hati mereka untuk berhenti merokok. Janji tinggal janji… adakah anda tahu apa punca yang sebenar? Jom kita cari apa permasalahan yang sebenar.

Bertanggung berhenti merokok

Kebiasaannya perokok mengambil terapi penggantian rokok seperti rokok elektrik, patch nikotin, gula-gula getah nikotin, nikotin nasal spray, inhaler nikotin dan berbagai-bagai jenis pengganti nikotin yang sering di war-warkan. Tetapi apakah ia berkesan? Pasti anda tahu kenapa bukan? Jawapannya ialah TIDAK!

Satu kajian telah dilakukan bahawa penggantian nikotin mungkin tidak membantu perokok membuang ketagihan merokok dalam satu jangka masa yang panjang. Menurut kajian, kadar perokok merokok semula meningkat tanpa mengira sama ada mereka menggunakan produk untuk berhenti merokok, kaunseling atau cuba berhenti dengan sendiri.

Terapi penggantian nikotin… tidak menunjukkan apa-apa kesan jangka panjang untuk berhenti walaupun ditambah dengan kaunseling,” kata penyelidik Gregory Connolly, DMD, pengarah Pusat Kawalan Tembakau Global dan profesor kesihatan awam di Harvard School of Public Health. Perkara yang paling penting untuk berhenti merokok adalah melalui kaunseling dan perubatan, untuk membantu perokok berhenti merokok.

Vivix Shaklee, bukan pengganti nikotin tetapi terapi nikotin

Vivix Shaklee adalah satu gabungan pati buah beri & anggur muskat yang mengandungi antioksidan & resveratrol yang kuat dimana ia membantu memperbaiki sel DNA tubuh, Vivix shaklee membuang nikotin-nikotin yang tidak diperlukan dari dalam tubuh dan sekaligus memulihkan kembali sel DNA yang telah rosak.

Vivix memperbaiki DNA Perokok

Vivix bertindak pada tahap sel, iaitu melalui celular level, di mana nikotin dibuang melalui DNA menyebabkan DNA kita pulih pada keadaan yang asal dan membuatkan DNA pada badan kita sendiri tolak rasa Nikotin yang tidak natural dan memang tiada dalam diri kita. Itulah yang dikatakan Vivix bukan terapi penggantian nikotin, tetapi ia adalah terapi buang nikotin. Berbeza dengan apa2 product yang kebiasaanya menggantikan nikotin rokok kepada nikotin tiruan.

Nikotin menyebabkan DNA rosak dan menjadikan seorang perokok ketagihan hingga sukar untuk berhenti merokok. Sel-sel di dalam tubuh badan yang telah dipulihkan secara semulajadi akan menolak nikotin yang di ambil. Ini akan menyebabkan anda berasa pahit ketika merokok, tekak perit, loya & tidak dapat menghabiskan walau sebatang rokok!

Dalam proses berhenti merokok melalui terapi penggantian nikotin, seperti ubat2an lain di farmasi biasanya akan terjadi withdrawal symptom dimana tubuh berusaha untuk menyesuaikan diri. hidup tanpa nikotin kerana dalam DNA mereka telah terdapat nikotin.

Namun, ia tidak berlaku dalam terapi berhenti merokok dengan Vivix Shaklee kecuali :

  • Rasa pahit dan busuk ketika menghisap merokok
  • Semput dan sesak nafas ketika merokok.

Keadaan ini menyebabkan perokok berhenti merokok secara semulajadi tanpa paksaan…walaupun mereka tiada niat untuk berhenti merokok. Bukan itu sahaja, anda masih boleh bersukan dan tidak pancit. Ini kerana dengan pembaikan DNA menyebabkan ia mendapat energy pada tahap sel.  Apabila jantung mendapat energy pada tahap sel, menyebabkan ia boleh bekerja dengan bagus. Di mana Motochondria dapat generate ATP (Adenosine triphosphate) energy yang banyak yang dihasilkan  melalui food oxidation in cell.

Begitu hebatnya khasiat tumbuhan yang dicipta Allah S.W.T dalam menyembuh dan mengubati masalah kesihatan manusia. Vivix juga merupakan makanan sunnah kerana ia telah dipaternkan melalui extrak anggur. Anda akan merasai pengalaman kesihatan yang terbaik jika memanfaatkan nikmat ini sebaiknya.

Tak percaya?

Ia sudah terbukti berkesan. Betul ke berkesan? Tidak mengapa, biar rakan kami menceritakan sendiri bagaimana beliau berjaya berhenti merokok hanya dengan sesudu Vivix Shaklee. (*kesan terhadap setiap orang mungkin berbeza bergantung kepada keadaan fisiologi dan sejarah kesihatan beliau). InshaAllah.

Pesanan terakhir

Vivix bantu berhenti merokok

Ingin membeli Vivix Secara on-line? Anda boleh membeli belah secara online dan menggunakan credit dan debit card anda. Sila click di BERHENTI MEROKOK untuk meneruskan tempahan. Anda boleh memilih sama ada beli satu botol, dua, atau beli 7 pada harga 6 botol…haaaa kan jimat! Atau hubungi admin untuk PROMOSI VIVIX JANUARi 2016.

Pengedar Shaklee Aktif

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat atau mencegah sebarang penyakit
Please follow and like us:
%d bloggers like this: