Dalam entry ini saya akan kongsikan mengenai konsep Set Kurus Shaklee yang sebenarnya. Untuk pengetahuan anda semua, Konsep Shaklee dalam set kurus adalah Buang – Bakar – Bina. Tiga konsep ini adalah konsep asas dalam pembinaan dan penjagaan tubuh badan kita.

Apakah tiga konsep yang dimaksudkan dalam kurus secara sihat ini?

Selalu anda utarakan, banyaknya? Akan tetapi adakah anda sedar bahawa badan kita memang perlukan nutrisi yang lengkap untuk sihat tau! Jadinya kajian telah dilakukan untuk mengoptimakan supaya apa yang berlaku tidak membebankan tubuh badan dan organ badan kita.

Haaa, sebab tu ada konsep ini, dimana ianya bersesuaian dalam program menurunkan berat badan ini. Jom saya kongsikan kenapa tiga konsep ini sangat penting dalam menurunkan berat badan secara sihat dan teratur,

Konsep Pertama : Buang

i- Buang : Toxin dlm badan sebenarnya tersimpan dlm Fat cells, jadinya untuk pastikan sistem perkumuhan lancar supaya tidak banyak toxin diserap masuk dalam badan. So kenalah ada agen untuk membuang kan?

Konsep Ke-dua : Bakar

ii – Bakar: Apabila badan start bakar lemak, percentage fat akan menurun. Ini membuatkan toxin dlm badan akan meningkat. Secara tak langsung, bila toxin berkumpul, ianya akan bagi signal utk badan simpan lemak. Jadi kite start nak makan banyak sbb badan dah bagi signal x cukup lemak. Masa inilah kita perlukan agen pembakaran dalam tubuh badan kita

Konsep Ke-tiga : Bina

iii- Bina : Bila dah membuang inilah masanya untuk membina semula sel2 dalam tubuh badan kita. Badan kita perlukan carbo, protein, fat, fibre, vitamins. Ramai orang terlepas pandang dalam hal ini. Sebab itu terjadinya yoyo diet. Lepas tu bila extreme diet dah jadi beban pada tubuh badan kita. Sebab tu ramai yang turun berat badan tapi cepat je naik kan, masa tu kita kena tengok balik sama ada kita kurang otot ke kurang lemak dalam badan.

Jadinya cuba lihat balik cara diet plan anda, adakah lengkap kitar badan ini?

Nak selamat, haruslah punyai nutrisi yang lengkap kan? Tak gitu? Tak kan nak tunggu sakit baru cari penyelesaian. Moh la kita sama-sama menjaga kesihatan tubuh badan kita disamping ianya memberikan tubuh badan yang sihat. Nanti saya akan kongsikan penggunaan lengkap set kurus Shaklee yang ternyata berkesan, selamat & semulajadi.

Siapa tak sayang badan derrrr, so uols kalau nak turunkan berat badan haruslah dapatkan nasihat yang betul ya, konsultasi untuk anda adalah yang terbaik dari OJ. Stadium parabola OJ tadahkan, dah petang ni. Mohlah kita p ambil angin petang2.

Sementara itu jom kita jeling-jeling apa yang ada dalam Set Kurus Shaklee ni barulah boleh turunkan berat badan dari XXXL ke size M tau. Nak tahu cara yang sihat ambil telefon tekanlah butang disitu ya. Salam kaching..kachiggg dari OJ.

Set Kurus Shaklee

Please follow and like us:
%d bloggers like this: