Dimana-mana sahaja kita mendengar mengenai bisnes online bukan? Dengan kecanggihan teknologi mahupun keluarnya media-media sosial salah satu cara cari duit dengan cepat yang memperkenalkan platform perniagaan yang menguntungkan merupakan tunjang utama ianya tumbuh dengan mekar setiap hari terutamanya bisnes online tanpa modal yang besar.

 

Biasa dengar mengenai dropship bukan? Dropship biasanya ditawarkan oleh kebanyakan peniaga dengan modal yang rendah serta stock diuruskan oleh pengeluar secara manual.

 

Akan tetapi, tahukah anda yang Shaklee sebenarnya merupakan business dropship yang sangat mudah terutamanya di dalam online business? Ianya merupakan pilihan orang yang sibuk dalam memulakan perniagaan online. Terutamanya bagi mereka yang bergolongan professional mahupun surirumah sepenuh masa.

 

Selain produk yang terjamin selamat, berkesan dan semulajadi. Shaklee menawarkan perniagaan di mana kita mampu mencipta masa hadapan dengan business Shaklee. Ramai yang berjaya dengan business Shaklee hanya bermula dengan dropship sahaja yang memulakan perniagaan modal kecil.

 

5 Sebab kenapa saya pilih bisnes Shaklee sebagai bisness online yang saya fokus

Dalam banyak-banyak bisnes online saya memilih Shaklee sebab ianya merupakan bisnes mudah dan untung dimana pihak Shaklee menawarkan beberapa insentif kepada pengedar yang aktif setiap bulan antaranya ialah:

  1. Keuntungan runcit
  2. Bonus prestasi
  3. Bonus kepimpinan
  4. Bonus kereta
  5. Insentif percutian di dalam atau di luar negara

Keuntungan Runcit

Setiap pengedar yang berdaftar anda layak mendapat untung runcit dari 5% sehingga 20% menikut produk yang ditawarkan.

Bonus prestasi

Selain untung runcit, Shaklee juga menyediakan bonus prestasi mengikut jualan kumpulan. Bonus prestasi ini dipecahkan mengikut peratusan jualan kumpulan dari 5% sehingga 21% untuk setiap jualan. Jangan tak tahu, ada juga yang makan sendiri layan menerima bonus prestasi ini juga ya.

Bonus kepimpinan

Bonus kepimpinan diberikan kepada mereka yang memimpin kumpulan mereka sehingga mencapai maksimum jualan target serta mengembangkan kumpulan dibawah kepimpinan mereka.

Bonus kereta

Bonus kereta yang diberikan oleh Shaklee adalah dalam berbentuk tunai. Shaklee tidak memberikan kereta kepada individu yang layak, tetapi didalam bentuk wang tunai dimana anda boleh menggunnya untuk bayaran bulanan rumah, bill ataupun simpanan untuk bercuti bersama keluarga. Bonus ini memerlukan cabaran yang kental untuk mencapainya.

Intensif percutian di dalam atau di luar negara

Semua orang suka bercuti bukan? Shaklee juga menawarkan percutian untuk para leader yang berusaha pada setiap tahun untuk percutian percuma sama ada di Regional atau International atau kedua-duanya sekali. Cabaran yang getir harus ditempuhi untuk mendapatkan percutian ini dan yang paling best, percutian ini ditaja sepenuhnya dari Shaklee. Bukan itu sahaja, sekiranya anda berjaya mencapai target, anda boleh membawa suami, anak mahupun ibu bapa untuk bercuti bersama-sama. Semuanya tiada limit tau, yang penting point cukup macam tawaran yang saya perolehi ini. Alhamdulillah.

Dan yang paling best bezanya Shaklee dengan business dropship yang lain. Shaklee menyediakan PAYSLIP @ PENYATA PENDAPATAN setiap bulan.

Penyata pendapatan ini boleh didapati untuk semua ahli Shaklee sama ada anda hanya makan sendiri, buat business secara sampingan mahu pun sepenuh masa apabila anda layak menerima bonus prestasi setiap bulan.Ini adalah amount yang pertama yang anda boleh dapat untuk bisnes online ini.

Seronok bukan? Untuk pengetahuan anda, penyata ini boleh juga digunakan untuk pembelian rumah / kereta atau apa juga “hire purchase” kerana kita ada bukti peniagaan setiap bulan. Mudah ke mudah?

Sebenarnya Shaklee telah mempunyai sistem yang stabil dimana kita hanya perlu jalankan perniagaan sahaja. Selain itu, sistem online yang lengkap dan memudahkan kita untuk membuat pembelian secara online dan semua penghantaran termasuk insuranse diuruskan oleh pihak Shaklee dan kita jug boleh monitor secara online serta pantas pengurusannya.

Contoh baru-baru ini, pembelian oleh customer saya:

Resit pembayaran untuk pembelian : 18th August 2017 – Jam 14.32

Setelah perbincangan dan konsultasi dengan customer, mereka bank in mengikut harga yang telah dipersetujui ke akaun kita.

 

Bill pembelian dari website Shaklee : 18th August 2017 – Jam 14.45

Pembelian dilakukan di Shaklee Online System, dan tidak sampai 15 minit urusan pembelian secara online dengan menggunakan debit ataupun credit card.

 

 

Pemeriksaan Tracking Nombor di dalam Sistem Shaklee  : 19th August 2017 – Jam 16.30

Shaklee akan update Tracking Number bagi setiap penghantaran yang kita mahukan diseluruh Malaysia. Jadinya Shaklee akan update dibahagian Carrier untuk memudakan kita periksa di laman web masing-masing.

Penghantaran oleh pihak logistik Shaklee  : 19th August 2017 – Jam 15.32

Biasanya syarikat logistik yang menguruskan penghantaran antaranya ialah G-DEX, CITILINK ataupun POS Laju. Kita boleh memeriksa mengikut carrier yang telah disediakan oleh Shaklee. Untuk pengetahuan anda, setiap penghantaran ada insurance ya. Jadinya kalau ada permasalahan penghantaran kita boleh claim insurance melalui Shaklee dan juga carrier. Mudah bukan?

 

Apa yang paling saya suka, anda boleh melakukan dimana-mana juga perniagaan online anda. Yang penting line internet anda mencukupi. Tak percaya? Saya pernah melaluinya.

Sebenarnya, banyak lagi yang Shaklee sediakan untuk memudahkan dalam buat duit online untuk kita. Jadinya, saya cantumkan di dalam sedutan video Business Online : Kenapa Shaklee Sebagai Income Tambahan untuk anda. Semoga terinspirasi. Andai anda mahukan perubahan, jom daftar ahli bersama kami. Jom hubungi saya di talian 016 215 9655.

Please follow and like us:
%d bloggers like this: