Anxiety Disorder merupakan salah satu daripada ganguan emosi yang kebiasaannya tidak disedari oleh kebanyakan orang. Tahukan anda sekiranya anda biarkan ia berlarutan boleh membawa ke masaalah depression? Tidak ramai orang menyedari dia mempunyai masalah depression yang sangat tinggi.

 

Antara tanda-tanda mereka memupunyai masalah tekanan dalaman dimana pada awalnya mereka merasakan:


  • Mula-mula hanya kedengaran bisik2 ditelinga.
  • Menyalahkan diri sendiri.
  • Mula mengingat orang lain bercerita tentang diri mereka.
  • Salah faham yang sangat ketara.
  • Selalu bersangka buruk.
  • Terlalu fokus melakukan sesuatu, tapi sebenarnya semasa buat kerja otak melayang entah ke mana

 

Mengikut logik akal, ianya hanyalah omongan kosong. Tetapi, Sekiranya ianya berlarutan berhati-hatilah. Apa yang anda boleh lakukan sekiranya anda merasai simptom-simpton di atas, antaranya ialah:

  • Pujuk diri supaya bersangka baik.
  • Tenangkan hati dengan istighfar.
  • Buang perasaan buruk sangka & rasa rendah diri.
  • Ambil masa untuk bertenang & Jangan malu jumpa doktor!

 

InysaAllah, nanti saya ceritakan customer saya yang mempunyai masalah depression level 2 dan 3. Masih lagi berjumpa pakar & mengambil supplement Shaklee untuk ketenangan minda serta bekalkan nutrisi sihat untuk tubuh badan.

 

Ya, ada antara mereka akan sentiasa meroyan dan bersangka-sangka. Bagi yang mengetahui diam adalah cara terbaik dari melawan. Ada cara untuk mendekati mereka, andai kata mereka sendiri menjauhkan diri mereka dengan kita, Jadinya biarkan mereka sehingga mendapat ketenangan.

 

Kerana itu adalah ketenangan buat mereka, kita berdoa supaya kehidupan mereka dipermudahkan. Tidak kepada ahli keluarga mereka. Anda adalah kekuatan untuk mereka. Anda harus sentiasa bersama dengan mereka dan bersabarlah.

 

Sekiranya ada rasa sebegini, berkongsilah dengan kakak, adik atau abang anda supaya mereka boleh membantu anda. Jangan malu dan jangan segan.

 

Sebelum terlewat, ambil langkah berjaga-jaga. Masalah depression melibatkan otak serta saraf & anda memerlukan nutrisi untuk menjana nuerotransmitter di dalam otak kita. Semakin dibiarkan semakin menjadi2 kerosakan saraf berlaku.

 

Tahukah anda punca utama pesakit mental adalah bermula dengan anxiety disorder atau kebimbangan yang kronik? Sekiranya anda mengalami masalah sentiasa stress dan tidak boleh tidur dengan lena walaupun penat bekerja itu adalah tanda-tanda awal.

 

Jom saya kongsikan nutrisi yang anda perlu ambil untuk membantu masalah minor anxiety yang mempunyai masalah sukar tidur dan stress yang tinggi:

 

Sekiranya anda ingin mendapatkan nasihat konsultasi mengenai masalah depressi mahupun anxiety disorder, anda boleh terus hubungi saya di

 

Pengedar Shaklee Aktif

Click Pada Gaambat Untuk Terus Wassap ke Saya

:

 

 

 

 

Tonton Video 2 minit yang memaparkan aktiviti kami team Shaklee kami yang merupakan

Group Pengedar Shaklee Aktif dan Terbesar di Malaysia di Malaysia

 

“BINA BUSINESS ANDA – Build to Last Bersama Shaklee”

Jadi, apa tunggu lagi. Jom DAFTAR AHLI SHAKLEE! Rugi sangat jika tidak mendaftar, pilihan hanya dihujung jari anda. Hubungi saya disini:

daftar-ahli-shaklee

Anda ingin mendaftar Sebagai Ahli Shaklee

Borang Daftar Ahli Shaklee

Mencari Pengedar Terdekat dengan Anda – Pengedar Shaklee di Malaysia

Pengedar VIVIX Shaklee Aktif

Pembelian terus melalui HQ Shaklee

Beli online Shaklee menggunakan Debit / Credit Card

Harga Product Shaklee

Dapatkan Harga Product Shaklee di sini

Please follow and like us:
%d bloggers like this: