Apa juga perkara dalam dunia ini kita perlukan guru. Nak jadi cikgu, nak belajar ABC, nak pandai matematik, nak jadi Engineer, nak jadi Doktor dan nak betul-betul business dalam Shaklee dah tentulah lagi banyak kelas yang Edza pergi. Ye ke ye? Yer untuk saya sebab dari engineering dan project manangement, memang jauh bersimpang, tapi minat dan jatuh cinta punya pasal, memang redah sahaja. Business online, orang memang senang cakap, ala jual je dalam internet tu. Confirm ada orang beli punya. Ada betul ke?

 

confused

 

Ehh..betul ke? Memang betul, tapi sampai bila kita nak “force sale” kan? Branding bagi setiap platform adalah berbeza, beza, jadinya untuk berniaga secara online atau business online masih ada teknik dan seninya. Cuma nak ikut atau ikut sahaja. Semuanya di telapak tangan anda sendiri.

 

online-business-shaklee

 

Dalam kumpulan kami, ada banyak sangat kelas yang ditawarkan oleh upline dan super upline saya. Selain daripada kelas nutrisi dan juga keperlua produk, ada kelas banyak kelas yang wajib ada dalam dunia business online terutamanya dari segi marketing, blogging, cara berurusan dengan customer ini banyak saya belajar dari pakar di luar sana terutamanya Puan Ainon, Faisal Abdullah, Amirul Feisal, AO, dan ramai lagilah IM kelas yang saya pelajari dan paling utama berkongsi elmu dengan Super Upline Edza, Master Salwa AL-Izzah.

 

Dalam banyak2 kelas yang paling best yang saya rasa tak dapat dari mana2 pun dalam kelas kami ada 5 kelas yang wajib setiap SID bawah saya dan juga SuperStar Shaklee wajib pergi untuk pergi lagi jauh dalam bidang business Shaklee ini.

 

online businee yang mantap

 

Kelas yang super upline saya yang selalu buat, dan banyak sangat membantu dalam business online saya adalah :

  • Rahsia Ajaib Jutawan Shaklee

    online-business-shaklee-3

 

  • Yang ini saya pergi masa offline kelas ini memang membuka minda saya teramat-amat sangat. Dalam kelas ini segala rahsia dan tips macam mana sesiapa pun dari yang biasa-biasa boleh jadi jutawan dari Bisnes Shaklee dengan hanya berkongsi tentang kebaikan Produk Shaklee secara online.

 

  • Kelas Strategy Blog 7 Angka

    online-business-shaklee-6

  • Ini kelas pertama saya pegi setelas seminggu berdaftar sebagai SID. Amacam best ke best. Tapi bukan sekali je tau, banyak kali saya pergi kelas blog ini, tapi bagi SID yang baru, kami telah kumpulkan input-input yang penting mengikut kesesuaian. Content di dalam kelas ni adalah bagaimana untuk membina sebuah blog sehingga menjadi medium / channel sales masuk setiap hari umpama sungai yang sentiasa mengalirkan air dan umpama pokok yang lebat berbuah. Sepanjang business ni ada kelas online dan ada juga yang offline. Cuma untuk technical skills saya prefer ke offline. Blog ni umpana nadi pada business online, cumanya makan masa nak naik ke atas. Umpama tanam pokok duian, tapi bila dituai mmg tak terkejarlah.

 

  • Kelas Teknik Close Sales Power

    online-business-shaklee-2

 

  • Ingat senang nak closed sale, kami juga ada kelas macam mana nak close sale dengan berkesan dengan mengguna kan teknik panggilan magic yang diadun dengan elemen lampu ajaib untuk pelanggan kami. Dalam kelas ini ada yang kelas online dan ada offline. Masa ni ada saya joint online dan juga offline.

 

  • Kelas Teknik FB 6 Angka

    online-business-shaklee-5

  • Macam saya katakan tadi, salah satu income business online juga melalui FB dan juga instagram. Ia merupakan cara untuk membina kredibiliti diri sebagai peniaga online dalam menjalankan bisnes online dengan berkesan tanpa mengeluarkan modal untuk pemasaran / marketing. Kelas ini juga ada di dalam online dan offline.

 

  • Kelas Marketing Dari Pakar IM (Internet Marketing) – Jemputan tertutup khas dari Master Salwa

    online-business-shaklee-4

  • Memandangkan mentor kami mempunyai link yang baekkk punya dengan IM yang hebat2, kami juga ada kelas direct antara kumpulan kami sahaja antaranya dengan Tuan Amirul, Tuan Iftitah, Tuan Faisal Abdullah dan juga Tuan Bukhari. Kelas ini medium yang digunakan adalah dari online dan juga offline. Dalam gambar ini kelas saya bersama Tuan Bukhari, dalam business marketing. Memang best la! Jadinya kami tidak tertumpu hanya pada Shaklee. Dalam business online ni, kita harus implementasi Blue Ocean Stratergy dimana untuk memantapkan lagi kita sebagai online marketer selain pakar dalam bidang yang diceburi.

 

business online shaklee

 

Kini sampai fasa saya berkongsi dengan anak2 Shaklee saya. Ada kelas yang mereka tak boleh nak pergi, saya pula sampaikan untuk mereka. InsyaAllah. Ini antara offline kelas yang simple2 buat di rumah saya. Anda nak joint kami? Jomlah, kecil tapak tangan, stadium Shah Alam saya tadahkan.

Pengedar Shaklee Aktif

 

 

 

Please follow and like us:
%d bloggers like this: